Home

Εκδηλώσεις & Δράσεις

Αλληλοδιδακτικός Κύκλος Γεωργίας || Αμπέλι & Οίνος

dinos

Οίνος : Από το αμπέλι ως το ποτήρι μας
Ζητήματα που αφορούν τους παραγωγούς, αλλά και τους φίλους του Οίνου θα συζητηθούν σε εκδήλωση -ανοιχτή συζήτηση που διοργανώνουν οι συλλογικότητες Terra Verde και Χωριά β.δ.Κρητης, με θέμα : “Αμπέλι – Οίνος” στην σειρά “ Αλληλοδιδακτικών Κύκλων Γεωργίας”.
Σύγχρονες μέθοδοι Αμπελουργίας και Οινοποίησης, ποιοτική αξιολόγηση οίνων, τοπικές ποικιλίες, προοπτικές κ.τ.λ. είναι κάποια από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν.

Εισηγητές : Γιάννης Γαλάνης, γεωπόνος-οινολόγος
Υρώ Κολιακουδάκη, οινοχόος

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Φλεβάρη στις 19:00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων

Terra Verde  &  Xωριά β.δ. Κρήτης

 

Εκδήλωση - Ενημέρωση : Η Κάνναβη στο ράφι

kannabiΗ Terra Verde σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ Kannabio hemp cooperative οργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης και παρουσίασης των πρώτων προϊόντων κλωστικής κάνναβης ( Sativa L) την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 20:30 στο χώρο του Kοινωνικού Στεκιού - Στεκιού Μεταναστών, στη X’ Νταλιάνη 5.

Προϊόντα κλωστικής ήδη είναι διαθέσιμα στο ράφι Terra Verde.

 

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την προηγούμενη εκδήλωση της terra verde – στα πλαίσια των αλληλοδιδακτικών κύκλων γεωργίας – με θέμα την κλωστική κάνναβη .
Από τότε, σε πείσμα των καιρών και χάρη στην προσήλωση και τον αγώνα πολλών ανθρώπων, ένα φυτό ακόμα και σήμερα δαιμονοποιημένο μπήκε στην παραγωγή. Είναι, λοιπόν, μεγάλη η χαρά μας που η terra verde φιλοξενεί στα ράφια της προϊόντα αυτού του αγώνα, προϊόντα κλωστικής κάνναβης!

 

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί φωτογραφικό υλικό από την τελευταία Διεθνή έκθεση Κάνναβης στο Φάληρο Αττικής

 

Ελπίζουμε και διεκδικούμε σύντομα να γίνει εφικτή και η διακίνηση φαρμακευτικής κάνναβης, θέτοντας σε ουσιαστική εφαρμογή το πρόσφατο ψηφισμένο νομοθετικό πλαίσιο .

Διανομή κατ’ οίκων & Αλλαγής ωραρίου

afisapodilatoΗ Terra Verde (Πράσινη Γη) είναι συλλογικότητα με μια διαφορετική αντίληψη για το εμπόριο και την οικονομία.

 

Η Terra Verde προέκυψε μέσα από την επιτακτική ανάγκη να δημιουργήσουμε αντιπαραδείγματα στις σκληρές συνθήκες εκμετάλλευσης που επιβάλλει η παγκόσμια αγορά, οι πολυεθνικές που την ελέγχουν και οι μεσάζοντες. Προτεραιότητά της δεν είναι το κέρδος, αλλά η προώθηση ενός τρόπου παραγωγής με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, στον παραγωγό, στον εργαζόμενο και στον καταναλωτή. Για το σκοπό αυτό λειτουργεί πρατήριο με προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς, συνεταιρισμούς, κινήματα - προϊόντα που δεν παράγονται σε συνθήκες εκμετάλλευσης της φύσης και των ανθρώπων.

 

Παράλληλα προωθεί τις ιδέες για μια άλλη οικονομία και έναν άλλο τρόπο παραγωγής μέσα από διαλέξεις και εκδηλώσεις και κυρίως μέσα από τη διοργάνωση Αλληλοδιδακτικών Κύκλων Γεωργίας. Το εγχείρημα της Terra Verde ξεκίνησε το 2008. Από το 2010 έχει το δικό της χώρο στο πεζόδρομο της Νταλιάνη.

 

Έχει τη νομική μορφή Κοινωνικού Συνεταιρισμού αλληλέγγυας οικονομίας (Κοιν.Σ.επ), κύριο όργανο όμως είναι η ανοιχτή συνέλευση των μελών και φίλων που πραγματοποιείται την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα. Η αυτοοργάνωση και η συμμετοχή των παραγωγών και των αλληλέγγυων αποτελούν τις βάσεις της συλλογικότητας.

 

Αυτό τον καιρό επιχειρούμε να επεκτείνουμε το ωράριο λειτουργίας του πρατηρίου από τις 09.00-21.00 καθημερινά και το Σάββατο 09:00-14:30 (αντί για 09:30-14:30 & 18:00-21:00 που ήταν μεχρι τώρα) και να προσφέρουμε δωρεάν διανομή κατ'οίκον. Σκοπός μας δεν είναι βέβαια ο "γιγαντισμός", ούτε και η μεγαλύτερη εμπορικότητα, αλλά η δημιουργία μιας ακόμα θέσης εργασίας. Η θέση αυτή προσωρινά καλύπτεται μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ και είναι στο χέρι όλων μας να διατηρηθεί.

Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5,
Παλιά Πόλη Χανίων, Κρήτη

Δεύτερα - Παρασκευή
09:00-21:00
Σάββατο 09:00-14:30
syneleush icon
Ανοιχτή Συνέλευση κάθε πρώτη Τετάρτη του Μήνα
catalog icon

katoikon
fb shop icon

 AFISA TERRA VERDE


Autokollito

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Ενημερωθείτε για τα νέα μας

Copyright © 2016. All Rights Reserved.