Home

Εκδηλώσεις & Δράσεις

Συλλογικοί βηματισμοί 2 & 3 Σεπτεμβρίου 2019

bitmapΗ Συλλογικότητα για το Εναλλακτικό και Αλληλέγγυο Εμπόριο Terra Verde (Πράσινη Γη) και το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας οργανώνουν το διήμερο εκδηλώσεων  "Συλλογικοί βηματισμοί" στις 2 και 3 Σεπτέμβρη στο χώρο του προμαχώνα San Salvatore (Πρώην  Ξενία - Παλιό Λιμάνι).
Θέλουμε μέσα από αυτή τη συνάντηση να μιλήσουμε για τα προτάγματα που μας κινητοποιούν όλα αυτά τα 10 χρόνια λειτουργίας μας. Να μιλήσουμε για την αλληλεγγύη, την οργάνωση από τα κάτω, οριζόντια και ανοιχτά, την εργασία χωρίς αφεντικά, τον σεβασμό στον παραγωγό και στη Γη.
Να είναι ένα ακόμα μικρό, αλλά συλλογικό, βήμα.
"Συλλογικοί βηματισμοί" λοιπόν για υλική, για πνευματική για πολιτιστική αλληλοϋποστήριξη.
Συλλογικοί βηματισμοί ενάντια στην απομόνωση, γιατί τα συστημικά προβλήματα δεν είναι ατομικά, είναι κοινωνικά και αντιμετωπίζονται συλλογικά.
Συλλογικοί βηματισμοί για να μπορούμε να ζούμε και να παραμένουμε δημιουργικοί μέσα σε ένα υποστηρικτικό και συντροφικό πλαίσιο.
Στις 2 και στις 3 Σεπτέμβρη θα συναντηθούμε, θα μιλήσουμε για την κλιματική αλλαγή, για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, για τους δικούς μας χώρους που στεγάζουν ένα άλλο φαντασιακό. Θα γνωριστούμε με παραγωγούς, οικοτέχνες, φορείς με κοινωνική δράση και φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.
Και κυρίως θα συνυπάρξουμε και θα συνδιαλλαγούμε για να ενδυναμώσουμε τα δίκτυα που μας ενώνουν.
 
 ____________________________________________________________
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Διημέρου :
Δευτέρα 02 Σεπτέμβρη
18:00 - 19:30Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους
Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων παρουσιάζει τα «Παιχνίδια του Κόσμου».
 
 
18:30 Συζήτηση:
Κλιματική Αλλαγή: Παρουσίαση του φαινομένου και επιπτώσεις.
Εισηγητές:
- Άρης Μουστάκας (Αναλυτής δεδομένων στη βιολογία και στο περιβάλλον)
- Κοντάκος Δημήτρης (Δασολόγος από τον φορέα διαχείρισης Λευκών Ορέων)

20:00Προβολή:
This changes everything 
Παραγωγή: Naomi Klein
 
21:00 Συναυλίαμετους:
- Lonely man project (Loop-diver)
- Turning Leaf Featuring Maria Manousaki & string trio
- Major Swing
 
Τρίτη03 Σεπτέμβρη
18:30 Συζήτηση: 
ΚοινωνικήκαιΑλληλέγγυαΟικονομίακαιΚοινωνικάΚινήματα.
Εισηγητές:
- ΛαπατσιώραςΣπύρος
- Νικολαΐδης Ευάγγελος 
(επίκουροι καθηγητές, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κρήτης)
 
20:00 Προβολή:
Heterotopies 
Παραγωγή: Κοιν.Σ.Επ Cinergies
 
21:00 Συναυλία με τους:
- Meridian Blank
- Γιάννης Αγγελάκας και 100 °C
- Παραδοσιακοί σκοποί απ’ το Βορρά ως το Νότο 
 
*Και τις δύο ημέρες παραγωγοί, οικοτέχνες, φορείς με κοινωνική δράση και φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας θα βρίσκονται στον χώρο της εκδήλωσης με περίπτερα για έκθεση προϊόντων και ενημερωτικό υλικό.
Συνεχείς αναρτήσεις για τα δρώμενα θα βρίσκετε εδώ: https://www.facebook.com/events/473978516734501/

Γιάννη Αγγελάκα και τους 100 °C, στις 3 Σεπτέμβρη στον Προμαχώνα San Salvatore

Afisa 50x70cm

Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση Terra Verde υποδέχεται τον Γιάννη Αγγελάκα και τους 100 °C, στις 3 Σεπτέμβρη στον Προμαχώνα San Salvatore. Ώρα έναρξης 21.00, οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00. Προπώληση εισιτηρίων 10 ευρώ : Terra Verde, Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5, ταμείο 12 ευρώ.

Προβολές Κριτικού Ντοκιμαντέρ


ProvolesΗ Terra Verde και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων συνεχίζουν τη συνεργασία τους με ένα νέο κύκλο προβολών ντοκιμαντέρ.
Οι ταινίες που θα προβληθούν προσεγγίζουν με κριτική ματιά κοινωνικά, πολιτικά, αλλά και ιστορικά ζητήματα. Θίγονται θέματα όπως η ανισότητα, η καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η διαφθορά, ενώ μέσα από μια κριτική ιστορική αναδρομή συναντάμε το «δόλωμα» του εθνικισμού και τον παραλογισμό του πολέμου.
Πιο συγκεκριμένα θα προβληθούν τα εξής ντοκιμαντέρ:
24/7 - «Requiem for the American Dream» Hutchison, Nyks & Scott
31/7 - «The weight of chains» Boris Malagurski
7/8 - «Citizenfour» Laura Poitras
Οι προβολές θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 21:00 στην Terra Verde στην Τσουδερών.


Λίγα λόγια για την πρώτη προβολή:


Μέσα από έρευνα τεσσάρων χρόνων, ο Νόαμ Τσόμσκι, ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή διανοούμενους παγκοσμίως, καταγράφει τις αρχές που οδήγησαν την ανθρωπότητα στην ανισότητα. Στην ταινία Ρέκβιεμ για το Αμερικάνικο Όνειρο, μας δίνει μία αιχμηρή και ολοκληρωμένη ανάλυση της σύγχρονης οικονoμικοπολιτικής κρίσης στην Αμερική. Μέσα από το λόγο του, αναδεικνύει 10 κομβικά σημεία που συνέβαλλαν στην κατάλυση του κράτους κοινωνικής ευθύνης από τις πολυεθνικές εταιρείες και τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.
Συγκρίνοντας την κρίση του 30’ με τη σημερινή, καταλήγει στο δυσοίωνο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες για την ανάκτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κοινωνικό και εργασιακό χώρο. Αιτία, η δυσθεόρατη συνάθροιση πλούτου σε ένα πολύ μικρό ποσοστό, της τάξης του 1%, του γενικού πληθυσμού της γης.
Αν και η ανάλυση του Τσόμσκι αφορά στα τεκταινόμενα της αμερικανικής πολιτικής ιστορίας, μπορούμε να αναγνωρίσουμε και να ταυτίσουμε τακτικές που εφαρμόζονται κατά κράτος στην Ευρώπη των πολυεθνικών lobbies.
Σχετικά με τους διοργανωτές:
Η συλλογικότητα Terra Verde δρα στην προώθηση προϊόντων εναλλακτικού και αλληλέγγυου εμπορίου, μέσω ενός δικτύου αντίστοιχων συλλογικοτήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Προϊόντα συνεταιρισμών παραγωγών του λεγόμενου παγκόσμιου νότου, αγροτών - παραγωγών και συνεταιρισμών τοπικών προϊόντων με κοινωνική δράση από όλη την Ελλάδα (κ.α.) , με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας προώθησης μιας άλλης αδιαμεσολάβητης λογικής στην αγροτική παραγωγή (και όχι μόνο) , καθώς και διακίνηση στην βάση της σχέσης εμπιστοσύνης παραγωγού- καταναλωτή.
Η Terra Verde είναι μια κίνηση ανθρώπων που αποπειράται να διατυπώσει μια άλλη πρόταση εμπορίου, έξω από κάθε επίσημη οικονομική δομή, έξω από τα επίσημα εμπορικά κυκλώματα. Είναι ένα εναλλακτικό μοντέλο εμπορίου, που στην θέση του κέρδους βάζει πλήθος άλλων στόχων. Λειτουργεί με τη συμμετοχικότητα των τοπικών παραγωγών και την εθελοντική δράση των συμμετεχόντων στην συλλογικότητα, με διαδικασίες βασισμένες στις αρχές της αυτοοργάνωσης, της αυτονομίας, της αλληλεγγύης και της εκτίμησης σε αυτόν που αντιστέκεται. Στόχος μας είναι ένα δίκτυο ανταλλαγής και διάδοσης ιδεών των οποίων η αξία δεν μετριέται σε χρήμα. Οι έννοιες αλληλεγγύη, εμπιστοσύνη, συντροφικότητα, συμμετοχή, δοκιμάζονται στην πράξη και διαχέονται στην κοινωνία, σαν εφαρμόσιμα παραδείγματα. Μιλώντας για αλληλεγγύη, εννοούμε την έμπρακτη στήριξη αγώνων και κινημάτων, που μας δίνουν ώθηση να κινητοποιηθούμε και όχι τη "συμπόνια για τους φτωχούς".
Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων είναι πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και λειτουργεί με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ. Υποστηρίζει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από νόμιμες ή παράνομες ψυχοτρόπες ουσίες και από τυχερά παιχνίδια, ενώ παράλληλα υποστηρίζει και το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον. Όλες οι υπηρεσίες του προγράμματος παρέχονται δωρεάν.
Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα συνεργάζεται με φορείς και συλλογικότητες και υλοποιεί από κοινού μαζί τους δράσεις στην τοπική κοινότητα των Χανίων. Οι δράσεις αυτές αφορούν κοινωνικά ζητήματα, την τέχνη, τον πολιτισμό, την οικολογία, τον αθλητισμό, την τοπική ανάπτυξη κ.α.
Στόχοι των δράσεων αυτών είναι η δημιουργία χώρων έκφρασης των αναγκών των πολιτών, η ενεργοποίηση τους για ζητήματα που τους αφορούν και η προσπάθεια αντιμετώπισης των ζητημάτων αυτών μέσα σε ένα πλαίσιο συλλογικότητας και αλληλεγγύης, η προαγωγή αξιών όπως η συλλογικότητα, η αλληλοβοήθεια, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα κ.α.


Στοιχεία επικοινωνίας:
Terra Verde
Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5
Ώρες Λειτουργίας: Δεύτερα - Παρασκευή 09:00-21:00 & Σάββατο 09:00-14:30
28210-52201
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων
Τσουδερών 73
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-16:00
28210 23432 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5,
Παλιά Πόλη Χανίων, Κρήτη

28210-52201

info@terraverde-chania.gr

Δεύτερα - Παρασκευή
09:00-21:00
Σάββατο 09:00-14:30
syneleush icon
Ανοιχτή Συνέλευση κάθε πρώτη Τετάρτη του Μήνα
catalog icon

katoikon
fb shop icon

 AFISA TERRA VERDE


Autokollito

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Ενημερωθείτε για τα νέα μας

Copyright © 2016. All Rights Reserved.