Home

Κείμενα - Ανακοινώσεις

Προμηθευτές της Terra, μέρος 1ο

Ρίχνοντας μια ματιά στους προμηθευτές μας αναλογιστήκαμε πόσο δύσκολο ήταν μια δεκαετία πριν να βρούμε συνεργάτες που να είναι συμβατοί με τις αξίες μας καθώς η επιθυμία μας ήταν, και παραμένει, να συνεργαζόμαστε και να συμβουλευόμαστε ανάλογα δίκτυα εναλλακτικού και αλληλέγγυου εμπορίου και φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Μια δεκαετία μετά με χαρά παρατηρούμε ότι ένα σημαντικό τμήμα των παραγγελιών μας πραγματοποιείται μέσω ενός τέτοιου δικτύου.

Σκεφτήκαμε λοιπόν να σας παρουσιάσουμε κάποιους προμηθευτές / συνεργάτες μας, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας οικονομίας, των οποίων τα προϊόντα μπορείτε να βρείτε στο μπακάλικο μας.
Από κοινού Ηράκλειο
Το «Από Κοινού» είναι ένα συνεταιριστικό, συνεργατικό και αλληλέγγυο εγχείρημα που γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης την άνοιξη του 2013. Είμαστε πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι που μαζευτήκαμε αναζητώντας ένα κοινό όραμα.
ΒΙΟΜΕ
Οι εργαζόμενοι/ες της ΒΙΟ.ΜΕ. αγωνιζόμενοι/ες και ελεύθεροι/ες από αφεντικά, αντιστεκόμαστε, παρ’ όλες τις πιέσεις και τις «μυστικές» δικαστικές ενέργειες που γίνονται. Εμείς επιμένουμε να είμαστε εργαζόμενοι/ες, και μέσα στο εργοστάσιο με βασικό μας αίτημα «τα εργοστάσια και η διαχείριση του πλούτου, σε αυτούς που παράγουν».
Μούσες Πιερίων
Την άνοιξη του 2011 γυναίκες άνεργες και εθελόντριες, αποφασίσαμε να πολεμήσουμε την κρίση με όπλο την αλληλεγγύη. Έτσι, λοιπόν, ιδρύσαμε τον κοινωνικό συνεταιρισμό «Μούσες Πιερίων» στην Κατερίνη και είναι επίσημα ο 1ος κοινωνικός συνεταιρισμός στην Ελλάδα.
KANNABIO
Η KANNABIO hemp cooperative ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2016. Αποστολή της είναι η διάδοση της ελληνικής κλωστικής κάνναβης και η ανάπτυξη της ελληνικής βιοτεχνίας/ βιομηχανίας κλωστικής κάνναβης, η παραγωγή ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων, η διείσδυση στην παγκόσμια αγορά, η ανάπτυξη του συνεργατισμού και η προστασία του περιβάλλοντος.
Μελανθώ
Κοινοί στόχοι, κοινές ιδέες και η ανάγκη να δημιουργήσουμε από τη φύση και να διατηρήσουμε την παράδοση του τόπου μας, μας ώθησαν να ιδρύσουμε την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση "Μελανθώ".
Μυρωδάτο
Όσοι ασχολούμαστε με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΜΥΡΩΔΑΤΟ το κάνουμε εξαρχής γιατί μας ενώνει η αγάπη για τη γη και η πεποίηθηση ότι μπορούμε να συμμετέχουμε στην παραγωγική διαδικασία που δίνει η έμφαση στην ποιότητα.
Φυλώ
Ως ΚοινΣΕπ η «Φυλώ» αποσκοπεί στην προαγωγή του τοπικού και συλλογικού συμφέροντος, στην προώθηση της απασχόλησης, στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης.
Κρίνο Ροδώπης 
παραγωγή-μεταποίηση καλλιεργούμενων και άγριων ποικιλιών μανιταριών,εδώδιμων και φαρμακευτικών.
ΚοινΣΕπ "Παλαιοβράχα"
Μια παρέα ανήσυχων ανθρώπων συνέστησαν την ΚοινΣΕπ «ΠΑΛΑΙΟΒΡΑΧΑ» με σκοπό να ενώσουν δυνάμεις, να αξιοποιήσουν παρατημένα κτήματα, αμπέλια, ελιές, να δείξουν στον ντόπιο πληθυσμό διεξόδους, να αρθρώσουν μια άλλη πρόταση, αυτή του συνεργατισμού, της δέσμευσης, της αλληλεγγύης.
ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ
Υποστηρίζουμε τον γυναικείο συνεταιρισμό της Καλύμνου “Παναγία Υπαπαντή” για τα εξαιρετικά προϊόντα του με την επωνυμία “Kalymnos Sea Food”. Οι γυναίκες και οι κόρες των ψαράδων του νησιού δεν αφήνουν τίποτα να πάει χαμένο από τις φρέσκιες ψαριές του πελάγους.
Συν Άλλοις
Eπιλέξαμε να εργαστούμε συλλογικά, εφαρμόζοντας στην πράξη εναλλακτικές οικονομικές πρακτικές που αποσκοπούν στην ποιοτική κάλυψη των ανθρώπινων αναγκών, την αλληλέγγυα συνεργασία και τις ισότιμες σχέσεις. Η βασική δραστηριότητά μας είναι το εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο, κυρίως στον τομέα των τροφίμων.
Σταγόνες
ένα συνεργατικό εγχείρημα στο οποίο συμμετέχουν άνθρωποι που μετακόμισαν συνειδητά στην ελληνική ύπαιθρο. Ζούμε και δραστηριοποιούμαστε σε τρία κτήματα στη βόρεια Εύβοια, όπου κύριες ασχολίες μας είναι η καλλιέργεια ροδιών, η παράγωγή χυμού ρόδιου και η φυσική δόμηση.
Μπύρα ΧΑΟΣ Κοιν.Σ.Επ
Μια απρόβλεπτη, μη οργανωμένη, μη συμβατική συνεταιριστική ομάδα ζυθοποιών στα Χανιά, Κρήτης.
Το Σταραμάκι
ένας κοινωνικός συνεταιρισμός που εδρεύει στο Κιλκίς και χρησιμοποιεί το πιο ευρέως παραγόμενο τοπικό προϊόν, το σιτάρι, για να δημιουργήσει μια βιώσιμη φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στα πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης και ταυτόχρονα να δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης και να προωθήσει την κοινωνική συνοχή.
Οι «Εκδόσεις των Συναδέλφων»
Αυτοδιαχειριζόμενη εκδοτική προσπάθεια από εργαζόμενους στον χώρο του βιβλίου.
Συνεργατικό Μπακάλικο "Ο Χοχλιός"
O Χοχλιός είναι ένα συνεργατικό μπακάλικο, παιδί του Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού Ηρακλείου. Βασική προτεραιότητα είναι η επικοινωνία και η σύνδεση με την ελευθεριακή κοινότητα στην οποία ανήκουμε με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της και με βασικές αρχές την αυτάρκεια, την ποιότητα και την ισότητα.
Εσμιγιά Κοιν.Σ.Επ
Εσμιγιά, η συνάντηση, το συναπάντημα, η συνεύρεση. Καλώς να σμίγουμε!!!!!

Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5,
Παλιά Πόλη Χανίων, Κρήτη

28210-52201

info@terraverde-chania.gr

Δεύτερα - Παρασκευή
09:00-21:00
Σάββατο 09:00-14:30
syneleush icon
Ανοιχτή Συνέλευση κάθε πρώτη Τετάρτη του Μήνα
catalog icon

katoikon
fb shop icon

 AFISA TERRA VERDE


Autokollito

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Ενημερωθείτε για τα νέα μας

Copyright © 2016. All Rights Reserved.